torsdag den 21. januar 2010

DIY
Der er nu to personer der har spurgt efter en vejledning til hvordan man kan sy en kjole alla den jeg har på på billedet. Tænkte derfor at der jo kunne sidde nogle andre der også kunne bruge en guide? I hvertfald så får i en:


til kjolen har jeg brugt :
- minimum 5 m stof, mit er gennemsigtigt men du kan i princippet bruge lige det stof du vil. Jeg vil dog anbefale noget der er tyndt men lidt tungt så det falder flot men ikke -strutter for meget
- ca 1 m elastikbånd ca 2-3 cm tykt
- sytråd
- symaskine

fremgangsmåde:
du måler dig selv rundt, under armen hen over brystet over den modsatte skulder og tilbage under armen igen. Den længe klipper du elastik båndet i.
hvis kanterne på stoffet med tiden vil sprætte op, skal du lige bukke stoffet og sy kanten, eller køre zig zag rundt i kanten.
Derefter sætter du stoffet fast på langs (altså f.eks. de 5 m) på elastik båndet, derved får du den bølgende effekt der også gør at den ikke bliver gennemsigtig. mens du sætter stoffet fast med nåle skal du hive lidt i elastikbåndet, derved bevarer det lidt af sin elastiske effekt efter du har syet og den er derfor lettere at få på.
Når du så har lavet alle folderne og fået det til at passe i længden syr du det fast med symaskinen.
Du syr derefter de to ender af elastikbåndet sammen og syr siderne af kjolen sammen.
Så burde du have lavet den ;b

du kan bare skrive hvis der er noget du ikke forstår eller vil have uddybet. Held og Lykke!

-Laura

1 kommentar:

  1. Åh - den er fantastisk!
    Tak for inspirationen!

    SvarSlet